Aguas Calientes

Show Tours

Amazonas

Show Tours

Arequipa

Show Tours

Ballestasöarna

Show Tours

Colca Canyon

Show Tours

Cusco

Show Tours

Huaraz

Show Tours

Inkas Heliga Dal

Show Tours

Iquitos

Show Tours

Lares

Show Tours

Machu Picchu

Show Tours

Mancora

Show Tours

Nazca

Show Tours

Ollantaytambo

Show Tours

Puno Og Titicacasjön

Show Tours

Trujillo

Show Tours

Informasjon om Peru

Peru er det tredje største landet i Sør Amerika, Større enn Tyskland, Nederland, Frankrike, Sweits og Italia tilsammen. Landet har nesten 30 millioner innbyggere. Det består av tre regioner;

 • Kysten med ørken, strender og elver i ett varmt klima (12% av landet)
 • Andes fjellene med sine snødekte topper hvor noen reiser seg mer enn 6000 meter over havet (28% av landet)
 • Amazonas jungel med ett tropisk klima, en av verdens største naturresurser (60% av landet)

Peru er ett unikt land i verden, med «mye av alt»; historie, geografi, biologi, kultur, klima…, man må bruke superlativ for å beskrive alt som er spesielt med Peru og her er noen eksempler til å begynne med;

 • Praktfulle Colca Canyon, verdens nest dypeste canyon, med sine majestetiske flygende kondorer, verdens største landfugl. Colca Canyon er dobbelt så dyp som Grand Canyon i USA.
 • Amazonaselven, den lengste elven i verden, og Amazonas regnskoger som dekker mer enn halvdelen av landet.
 • Titicacasjøen, verdens høyeste farbare sjø, 3860 meter over havet, med øyer hvor menneskene lever sine liv som sine forfedre har gjort i flere århundrer.
 • Cordillera Blanca (Den hvite fjellkjeden) i nordre Peru med mer enn 50 topper over 5700 meter. Huascarán er det høyeste fjellet i Peru og også den høyeste toppen i tropene i verden.
 • Caral, som ligger nord for Lima, anses være den eldste byen på den vestre halvkloden, er bevist bebodd siden 2900 år f.kr.

Som turist i Peru blir du tilbudt alt du kan ønske deg for å gjøre din ferie interessant, spennende og eventyrlig, men også avslappende;

 • Peru har en mengde ulike økosystem og ett bredt utvalg av naturliv. Når som helst på året kan du nyte solen og strendene på samme vis som historie, kultur og eventyr i Andes fjellene og Amazonas regnskog.
 • Perus velkjente historie har etterlatt spor fra den paleolittiske tiden via ulike Andiske kulturer til de praktfulle byggningene til Inkafolket.
 • Serverdigheter som tempel og festninger, kirker, Nazca linjene og mye mer.
 • Musik, dans, håndtverk som er unik og berømt over hele verden.
 • Peruanene elsker å arrangere fester og festivaler, og det finnes mange «fiestas» i hele landet i løpet av året, hvor dere som besøkere også kan delta.

Peru har hvert vuggen for mange høyt utviklede kulturer, hvor Inkatiden er den mest kjente, hvilket også er den fremste anledningen til at Peru er ett så populært land å besøke for turister, og har ett enormt stort antall kulturskatter. De arkeologiske etterlevningene fra alle disse kulturene er de største attraksjonene og sammen med fantastiske utsikter og lanskaper i ørkenen ved Stillehavet, Andes fjellene og Amazonas jungel gjør de en reise til Peru til en enestående opplevelse med minner for livet. Ettersom Cusco var sentrum for Inkariket finnes de fremste arkeologiske serverdighetene her, men de fleste kjenner til og med godt til; Nazca linjene, Begravelsestornene utenfor Puno, Chan Chan i Trujillo og Lord Sipan i Chiclayo.