Ca 250 km sør for Lima ligger det vakre naturreservatet med Ballestasøyene som er hjemmet for tusentalls fugler, deriblant Humboldpingviner, Rødfotet Guanay. Koromander og Peruanske Boobies, som slåss om plassen for seg selv og sitt rede.
Paracas Nasjonalreservat inneholder også en av verdens største kolonier av sjøløver, og på strendene samles disse sjøløvene seg rundt revirhannen og gir ofte de besøkende ett uforglemmelig show og opplevelse. Med litt flaks kan man til og med få se delfiner og havoterer i området.

Ballestasøyene har siden 1800-tallet vært utvunnet for sin guano (fugleavføring), som anses som en av verdens beste gjødsler og en gang den største eksport varen fra Peru. Når utvinningen startet fant man guano helt ned på 70 meters dyp. Guano ble tidvis ansett som like viktig som gullet for Peru.

Man kommer til Ballestasøyene med turistbåter fra Paracas som har daglig avgang mellom kl. 08:00 – 10:30am. på båtreisen ut til øyene ser man den berømte geoglyfen «El Candelabro», bygget i stein. Akkurat som med Nazcalinjene, spekuleres det om hvordan og hvorfor denne geoglyfen har blitt til.
Det er forbudt for turister å gå i land på øyene og kan derfor kun sees og oppleves fra båt, men er antageligvis fremdeles de mest besøksverdige turistmålet langs Perus kyst med tanke på økoturisme.

Paracas tilbyr bra hoteller og en lang og meget badevennelig strand som inbyr til sol og bade ferie, slik som spaserturer i det pittoreske fiskesamfunnet.
I nærområdet ligger også byene Ica og Pisco med aktiviteter som sandboarding, beachbuggies, besøk på vingårder og vinsmaking. Fly for å kunne se Nazcalinjene ovenfra har også avgang fra Ica.

Reiser til Paracas/Ballestasøyene

Den Store Oppdagelsereisen

Den Store Oppdagelsesreisen er 17 dager lang og den perfekte turen for den som også vil oppleve en del av landets kyst og dens skjønnhet på sin reise i Peru. ...