Trujillo er kjent som byen med evig vår, takket være sitt gode klima og hyggelige atmosfære. Dette området var bebodd av to store gamle peruanske sivilisasjoner, Mochica og Chimu, og senere var det også en viktig by for visekongedømmet. De mest kjente attraksjonene er Chan Chan og Sol og Månpyramidene.

Chan Chan er USAs største Lerstad og den gamle hovedstaden i Chimúkulturen. UNSECO la til byen på Verdensarvsliten i 1986. Arkeologer verdsetter at over hundretusen mennesker bodde her. Torg, lagre, verksteder, hus, veier, murer og pyramide templer er alle tydelig definert i strukturen og enorme vegger er dekorert med malerier av geometriske figurer. Solpyramiden var det politisk og administrativt sentrum og Månpyramiden var det seremonielle sentrumet. Det urbane området mellom disse to besto av hus, veier og torg. Disse restene bekrefter det høye nivået av religiøs, økonomisk, politisk og sosial organisering av Mochicakulturen.

Huanchaco, en liten fiskerlandsby i nærheten av Trujillo, er kjent for sine tradisjonelle kanoer, «små hester av totora siv», som har blitt brukt av fiskere langs Perus nordlige kyst siden oldtiden og er fortsatt i bruk. Landsbyen har også en av de mest populære strendene i Peru for surfere og er kjent for sine utsøkte sjømatretter.

Aktiviteter : Trujillo bytur, Chan Chan, Sol og Månpyramiden, Huanchaco, mm.

Reiser til Trujillo