Klassisk reiserute i Peru

Det er en velbrukt turistvei i den sørlige halvdelen av Peru, vanligvis kalt «Gringostien». Denne klassiske ruten i Peru omfatter mange av landets mest kjente attraksjoner, inkludert Machu Picchu, Titicacasjøen og Nazca Linjene. Det finnes gode buss og fly forbindelser, ruten er fleksibel nok til å imøtekomme tidsplaner alt fra ti dager til en måned eller mer.
De fleste besøkende kommer til Lima, så vi tar det som et utgangspunkt (du kan også enkelt bli med på «Gringostien» selv når du kommer til Peru landeveis fra Bolivia eller Chile).
Hvor mange dager du bruker på hvert sted vil avhenge av hvor mye tid du har og dine personlige preferanser, så de dagene som er oppført er kun en indikasjon.

Lima (1-4 dager)

Mange turister kommer til hovedstaden og forlater den like raskt. Hvis du bare har 10 til 15 dager i Peru, kommer du sannsynligvis til å bruke bare én eller to dager i Lima, kanskje mer hvis du liker store byer. Ta en dag til å utforske det historiske sentrum og spis på en god cevicheria (ceviche restaurant). Det finnes mange flere ting å se og gjøre i Lima, så stopp  gjerne lenger hvis du har tid.

Nazca (1-2 dager)

Fortsett videre sørover og du kommer til byen Nazca. Byen har kanskje ikke ha så mye å tilby, men de nærliggende Nazca linjene mer enn oppveier  for den kanskje litt kjedelig byen. Hvis du kommer tidlig om morgenen, kan du ta en flytur over Nazca linjene og besøke noen av de omkringliggende attraksjonene før du fortsetter videre til Arequipa senere på dagen.

Puno og Titicacasjøen (2-5 dager)

Titicacasjøen er spektakulær. Sjøbyen Puno, kjent som Perus folkloristisk hovedstad, er den viktigste basen for turister på den peruanske siden av Titicacasjøen. Fra Puno, kan du bruke tre eller fire dager å utforske innsjøen og øyene, inkludert Uros flytende øyer og ulike arkeologiske funnsteder. Hvis du har dårlig tid, kan du fortsatt se Titicacas hovedattraksjoner iløpet av to hele dager. Hvis du har en dag til overs på turen til Peru, bør du vurdere å gjøre en tur over til den bolivianske siden av Titicacasjøen, spesielt til «Islas del Sol y de la Luna».

Cusco og Machu Picchu (2-5 dager)

Du kan lett tilbringe en måned for å utforske byen Cusco og området rundt. Machu Picchu er hovedattraksjonen, men flere sammenlignbare severdigheter ligger spredt ut over hele regionen. Som besøkende har du også Cuscos regionale mat, uteliv og kulturelle arv å oppleve. Mens en måned ville være perfekt, kan du fortsatt se og oppleve mye på to eller tre hele dager. Selvfølgelig hvis du ønsker å gå den klassiske Inkastien, må du sette av fire dager kun for den vandringen. Hvis tiden ikke strekker til, kan en dags tur til Machu Picchu være et klokere valg.

Bestem tidspunkt for denne klassiske, tradisjonelle reiseruten i Peru

I arrangementet i den ovenfor stående reiseruten er åtte dager korteste besøkstid og 24 dager lengst. Inkludert reisetid, vil dette bety ca 10 dager for den korte reisen og 28 dager for den mer omfattende reisen, avhengig av transport situasjonen i Peru på den tiden.
Uventede «humper» i reiseruten kan ødelegge en opprinnelig reiserute, så å ha en eller to fridager er en god idé. Hvis du har tid til overs på slutten av reisen, kan du ta en kort tur inn i jungelen eller langs den nordlige delen av den peruanske kysten. Perus del av Amazonas er høyt verdsatt av våre besøkende og kysten av de som elsker sol og bading.

Ica (0-2 dager)

Neste stopp er byen Ica, et annet sted å utelate hvis du vil ha mer tid andre steder. ICA er en stor produsent av Pisco (Perus mest populære alkoholholdige drikk), så en prøvesmaking av landets mest berømte alkoholholdig drikke kan være på sin plass. Pisco og sandboarding er kanskje en dårlig kombinasjon, men du finner ikke større og mer spennende sanddynene enn i den nærliggende landsbyen Huacachina. Denne lille oasen er Perus sandboarding «hotspot» så ekstremsport fanatikere bør vurdere en overnatting.

Arequipa (2-4 dager)

Det attraktive koloniale sentrum av Arequipa er vel verdt en dag eller to for å se og oppleve. Gå ikke glipp av det store imponerende Santa Catalina klosteret. Du vil også finne mange restauranter, barer og diskotek. Arequipa kalles av mange for Perus kulinariske hovedstad. Et kuperte landskap ligger rundt byen, slik at turgåere bør sette av minst en dag eller to i Arequipa. Høydepunktene inkluderer nedstigningen til Colca Canyon med sine fantastiksa kondorer og å bestige vulkanen El Misti.

Pisco og Paracas (0-2 dager)

Reis sørover fra Lima og du vil passere gjennom Pisco og Paracas. Hvis du har dårlig tid, er de to byene kandidater til utelukkelse fra reiseruten. Paracas nasjonalpark er et godt valg for naturelskere, så sett av en dag eller to til Pisco eller Paracas, hvis du ønsker å utforske denne og de ​​nærliggende Ballestas-øyene med sine naturlige innbyggere (Humboldt Penguins, Peruansk boobies, pelikaner og mer). Ballestas-øyene kalles iblant «Lille Galapagos «.