Cusco historiske sentrum med Plaza de Armas (Plaza de Armas)

Hjertet av Cusco, med kirker, museer, restauranter, butikker og ikke minst det dalige livet på torget med menneskene kledt i sine typiske Andes klær.

Sacsayhuaman (in the ourskirt of Cusco)

Ruinen av en gammel militær festning som viser fantastiske arkitektoniske ferdigheter fra Inka tiden. Festningen ble bygget av enorme steinblokker (noen veier mer enn 300 tonn) og hver del passer perfekt sammen.

Planetarium Cusco (Reserva ecologica de LLaullipata)

Legg ett besøk hit og lær om hvordan menneskene i Andesfjellene tolker verdensrommet. Hvis kveldshimmelen er klar kan du nyte en fantastisk stjernehimmel..

Iglesia de San Blas (San Blas)

En liten og vakker kirke i området San Blas med flott utsikt over byen fra klokketårnet.

Koricancha (Pampa del Castillo på Plazoleta Santo Domingo)

Inka tidens viktigste tempel. Før den spanske invasjonen var gulvene dekket med blad av massivt gull og gården var fylt med gyldne statuer. Spanjolene skrevhjem til sin konge at tempelet var «fantastisk ut av en annen verden».

Katedralen i Cusco (Plaza de Armas)

Katedralen dominerer Plaza de Armas i sin praktfulle rennesansstil. 1600-talls bygningen er formet som ett kors og inne i kirken kn du se nesten 400 koloni tids malerier inklusive nattverden malt av Marcos Zapata.

San Blas (San Blas)

San Blas en et gammelt kunst kvartal i Cusco og er byens mest pittoreske distrikt hvor du går på smale og bratte gater, omgitt av kolonitids hus med steinvegger som ble bygget av Inkafolket og også mange workshops med kunst.

Pre-Columbianske Kunst Muséet (Plaza de las Nazarenas)

Her kan du se før-kolombianske mesterverk fra ulike sivilisasjoner. Museet viser enestående eksempler på før-kolombiansk kunst. Stemningen i museet er veldig rolig mens du går fra rom til rom med i øynefallende og interessant kunst. I bygningen finnes det også en veldig fin restaurant.

Jesus selskaps kirke (Plaza de Armas)

Kirkens fremste attraksjon er et alter, laget av gull og plyndret av spanjolene fra Inkafolket, men det finnes også vakre malerier og mange andre saker å se. Hvis du klatrer opp i kirketårnet til toppen har du en fantastisk utsikt over torget og kan ta bilder.

Centro Qosqo de Arte Nativo (604 Av El Sol)

Fantastiske danser av fantastiske dansere i fargerike drakter tradisjonell flott musikk. Alle kostymer og danserne kommer fra områdene rundt Cusco. En fantastisk måte å få en følelse av de gamle Peru med dens historie, kultur, danser, musikk og tradisjoner.

Kristusstatuen (I utkanten av Cusco)

Du kan ta en spasertur opp til denne statuen av Kristus. Når du er der kommer du til å ha en fantastisk utsikt over Cusco. Statuen ligger rett ved siden av Sacsayhuman så der er en god idé å besøke begge severdighetene samtidig.

Convento de Santa Catalina (Calle Santa Catalina Angosta 401)

Bare kunsten og de vakre parkene er virkelig verdt ett besøk. Stemningen er fantastisk og unik og herfra har man en fantastisk utsikt.

Plaza de las Nazarenas

Ett lite torg som ligger rett bak Plaza de Armas. det er ett trivelig sted å sitte og se på folkelivet som passerer. Mange luksus hoteller ligger rundt torget.

Choco Museum (Calle Garcilaso 210)

Dere får lære om kakaoplanten og hvordan man lager sjokolade. Museet tilbyr kurs i å lage sjokolade, en sysselsettelse å nyte godt.